dijous, 13 de desembre del 2007

Martinez Brothers presenten The Sushi Groove


L'arròs!
És la clau. Si l'arròs està ben preparat, el sushi surt bo.
Agafar 1kg. d'arròs. (Si us voleu gastar els cèntims en arròs japonès special for sushi, perfecte, sinó el S.O.S va molt bé). Posar l'arròs en una escorredora i rentar-lo bé amb aigua freda. Anirà sortint l'aigua com blanquinosa. És el midó. Seguir rentant fins que l'aigua surti ben clara. Uns 5 minuts dalequetepek, o unes 9 rentades. Posar l'arròs net en una cassola. Cobrir amb aigua freda i un pelet més. (Pels perapunyetes: 1 quilo d'arròs necessita 1,3l. d'aigua). Tapar l'olla amb paper de plata i posar la tapadora a sobre. Deixar reposar uns 10 minuts. Sense treure la tapa ni res posar a foc ben viu fins que arrenqui el bull. Afluixar el foc al mínim i deixar coure 20 minuts més. Ni remenar, ni treure el paper de plata ni res de res. Es va coguent tot sol. Treure del foc i es deixa reposar 10 minuts més. Treure de la cassola. Hauria d'haver xuclat tota l'aigua. Es posa en una safata ben ampla. Es reparteix per tota la superfície per poder-lo treballar. Mentre l'arròs anava fent, nosaltres hem preparat l'amanit de l'arròs. Són 200ml. de Mirin (que ja venen fet) o bé, la versió casolana (barata i igual d'efectiva) que és: 4 cullerades de sucre, 2 cullerades de sal i vinagre de vi blanc més aigua. Aquesta barreja es ruixa per sobre de l'arròs i es venta per separar el gra i donar-li lluentor. Quan l'arròs estigui a temperatura ambient el podrem començar a treballar. No és tant complicat com la cerimònia del tè, però compta que t'hi estaràs una hora ben bona. Au!